pátek 23. srpna 2013

Půjčky poptávka Olomouc

Když si potřebujete půjčit peníze

Co když potřebujete půjčit nějaký obnos peněz a bojíte se zeptat příbuzných nebo říct si o zvýšení platu svému šéfovi? A co když půjčku potřebujete co možná co nejvíc diskrétně?

Dvě základní nejrozšířenější možnosti

Máte na výběr ze dvou základních možností, existují bankovní i nebankovní půjčky, které jsou obě online, takže nemusíte chodit nikam osobně, ale stačí, když máte připojení k internetu, můžete si tak sjednat půjčku z pohodlí svého domova, chaty, nebo tam, kde máte přístup k internetu.

Jakým způsobem poptat půjčku?

Jak tedy poptat půjčku? Pokud se rozhodnete pro bankovní variantu, pak se připravte, že její vyřízení bude zdlouhavější, než je tomu u nebankovních půjček, budete potřebovat prodělat řadu procedur, které prověří vaši bonitu – doklad o výši vašich pravidelných měsíčních příjmech, některé banky chtějí taky ručitele nebo zástavu. Ručitel slouží k tomu, že když je klient neschopný splácet, obrátí se banka s klientovými závazky na něj. Ten samý či podobný princip je aplikován, pokud ručíte nemovitostí, ta je po uplynutí určité lhůty, kterou jste si dojednali s bankovním domem v rámci smlouvy, majetkem onoho bankovního domu. Velkou výhodou takové bankovní půjčky je nesporně to, že se jedná o daleko nižší úrok, než jaký dostanete u bankovních institucí. Proto se nejprve, než se rozhodnete, podívejte na kalkulaci vašeho dluhu (které vám zajistí kalkulačky online, kde si můžete spočítat výši svých splátek a taky jejich časovou náročnost).

Nebankovní instituce – klady a zápory půjčky

Dalším příkladem, jak můžete získat peníze, je obrátit se na nebankovní instituce, a to je většinou záležitost, která spadá do pole soukromých investorů. Ti mohou poskytnout i půjčky, u kterých nepožadují ručitele, zástavu nemovitosti, některé nechtějí ani potvrzení o pravidelném měsíčním příjmu, některé nenahlížejí ani do registru dlužníků (kam se můžete dostat velmi jednoduše, když opomenete splácet půjčku nebo zapomenete zaplatit účet za telefon). Za tato pozitiva, která jsou pro někoho stěžejní, však budete muset zaplatit o to více peněz. Pro toho, kdo by ale bankovní půjčku nedostal, tak zbývá právě nebankovní sektor.

Na co nezapomínat při poptávání půjčky?

Jak tedy poptávat? První si pořádně prostudujte podmínky a kalkulace, které jsou k dispozici u jednotlivých bank. Také jsou velice vhodné reference, které můžete o bankovních i nebankovních půjčkách získat.

Nejvíce riziková poptávka

Asi nejvíce rizikový je takový způsob poptávky, který vidíte na jistých internetových stránkách, kde se klienti vystavují všanc různým podvodným jednáním ze strany soukromých investorů, ze kterých se může vyklubat podvodník. Nikomu tedy nepodepisujte smlouvu, pokud je to osoba, která nemá žádné nebo má negativní reference.

Jak tedy ideálně poptávat

Ideální by tedy byla bankovní půjčka, kterou můžete poptávat jednoduše sami tak, že si zadáte žádost a na online kalkulačce si spočítáte, jak je která žádost výhodná co do výše splátkového kalendáře a také do jeho délky.

Žádné komentáře:

Okomentovat